Sähköautoja valmistavan Teslan toimitusjohtajana toimivan Elon Muskin omaisuudeksi on arvioitu peräti 21 miljardia dollaria.
Elon Muskin mukaan kilpailu tekoälyn kehittämisestä voi pahimmillaan aiheuttaa kaikkien aikojen sodan.
Musk varoitti tekoälystä viitaten samalla Putinin aiempaan kommenttiin aiheesta.
  • Tiedemiesten mukaan tekoälyn kehittymisellä tulee olemaan tulevaisuudessa mullistavat seuraukset.
  • Supertekoäly voisi antaa yhdelle yritykselle tai valtiolle lyömättömän edun pörssikaupassa tai sodassa.

Sähköautoja valmistavan Teslan toimitusjohtajana toimivan Elon Muskin omaisuudeksi on arvioitu peräti 21 miljardia dollaria. 
Etelä-Afrikassa syntynyt kanadalais-yhdysvaltalainen miljardööri Elon Musk, 46, on useaan otteeseen varoittanut maailmaa tekoälyn vaaroista. Samoilla linjoilla on ollut muun muassa brittiprofessori Stephen Hawking.
.
Nyt Musk on kuitenkin antanut entistä vakavamman varoituksen vastauksena Venäjän presidentin Vladimir Putinin aiempaan lausuntoon.
Putin sanoi viime viikolla, että se maa, joka kehittää ensimmäisenä parhaimman tekoälyn, tulee "hallitsemaan koko maailmaa".
Musk tviittasi tänään viestin, jossa hän viittasi Putinin antamaan lausuntoon ja sanoi: "Kilpailu tekoälyn paremmuudesta kansainvälisellä tasolla tulee mielestäni johtamaan todennäköisesti kolmanteen maailmansotaan".
Putin kuitenkin sanoi opiskelijoille suunnatussa perjantaisessa puheessaan, että Venäjä ei pyri kehittämään tekoälyä yksin vaan jakaa tietotaitoaan muiden maiden kanssa, koska tekoälyn päätyminen vain yhden valtion käsiin olisi vaarallista.

Viime vuosina tekoälyn kehityksessä on otettu kansainvälisesti merkittäviä harppauksia ja tällä hetkellä tekoälyä käytetäänkin jo tietokonepelien ja kännyköiden lisäksi muun muassa itse ajavissa autoissa, sairauksien diagnosoinnissa, rikosten ennaltaehkäisyssä sekä monilla muilla tieteen ja työelämän aloilla. Samalla kuitenkin tutkijat muistuttavat, että tekoäly on vielä ottamassa ensi askeliaan verrattuna siihen mitä se voi olla 10 tai 50 vuoden kuluttua.

Rajattomat mahdollisuudet
Koska tekoälyn mahdollisuudet ovat periaatteessa rajattomat, monet suuret yhtiöt ja valtiot pyrkivät jatkuvasti kehittämään entistä tehokkaampia ja monimutkaisempia tekoälyjä.
Tiedemiesten mukaan tekoälyn kehittymisellä tulee olemaan tulevaisuudessa mullistavat seuraukset, sillä sen avulla voidaan esimerkiksi kehittää entistä parempia lääkkeitä ja hoitoja ihmiskuntaa piinaaviin sairauksiin sekä ratkaista ympäristön saastumiseen liittyviä ongelmia.
Monet Hawkingin ja Muskin kaltaiset liikemiehet sekä tiedemiehet ovat kuitenkin esittäneet varoituksia siitä, että hallitsematon tekoäly saattaa myös kääntyä jossain vaiheessa ihmisiä vastaan.

Muskin mukaan ongelmiin joudutaan kuitenkin mahdollisesti jo sitä ennen, kun valtiot ajautuvat toistensa kimppuun pelätessään kilpakumppaniensa kehittävän nopeammin supertekoälyn.
Periaatteessa olisi esimerkiksi mahdollista, että yksi valtio tai yhtiö, joka kehittää osakemarkkinoilla ylivertaisesti kauppoja tekevän supertekoälyn kykenisi tekemään lyhyessä ajassa valtavan määrän rahaa ja näin voisi saattaa koko maailmantalouden nopeasti täyteen kaaokseen.
Tekoäly voisi mahdollistaa yhdelle valtiolle myös valtavan etulyöntiaseman sotatantereilla.