01 marraskuuta, 2014

Vakava takaisku, mutta säästän 200 000 USD.

Virgin Galactic -yhtiön oli tarkoitus alkaa lennättää avaruusturisteja vuonna 2015.
 
Testilentoa suorittanut Virgin Galactic -yhtiön avaruusalus syöksyi perjantaina maahan Kaliforniassa pian sen jälkeen, kun se  oli irtautunut emoaluksestaan. Tuhoisasti päättyneen testilennon piti olla SpaceShipTwon laajan koelento-ohjelman viimeinen, eli 55:s.
Aluksessa oli onnettomuushetkellä kaksi lentäjää, joista toinen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti. 
 
 

 

Aluksen oli tarkoitus alkaa lennättää yksityishenkilöitä käymään ulkoavaruuden puolella jo ensi vuonna.
Huippukalliin lentolipun on CNN:n mukaan ostanut jo 700 ihmistä. Heistä moni on tuttuja julkisuudenhenkilöitä, esimerkiksi Justin Bieber, Leonardo DiCaprio, Ashton Kutcher ja Stephen Hawking.
Avaruusturistiksi ilmoittautuneiden joukossa on myös muutama suomalainen. Yksi heistä kertoi ottaneensa noin 200 000 dollarin arvoista lentolippua varten pankkilainan.
Avaruuslennolla matkustajat on tarkoitus kuljettaa noin 100 kilometrin korkeuteen Maasta. Siellä he saavat kokea viiden minuutin ajan tunteen painottomuudesta ennen paluuta takaisin Maahan.
Virgin Galactic ei ole vielä kertonut, mitä muutoksia onnettomuus tuo koelento-ohjelmaan.
 
Kulunut viikko on ollut synkkä kaupallisessa avaruuslentoteollisuudessa. CNN:n mukaan miehittämätön Antares-raketti räjähti tiistaina heti lähdön yhteydessä Yhdysvaltain itärannikolla Virginiassa.
- Olemme aina tienneet, että tie avaruuteen on äärimmäisen vaikea, Virgin Group -yhtymän perustaja, miljardööri Richard Branson muistutti yhtiön tiedotteessa.

Lähteet: CNN, BBC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti