02 helmikuuta, 2015

Google Earth Pro - nyt ilmainen!

Google anteliaalla tuulella - 350 euron ohjelmasta ilmainen!

Jatkossa kaikki pääsevät ilmaiseksi käsiksi Google Earthin ammattilaisversioon, josta sai ennen maksaa itsensä kipeäksi.
Maa kuvattuna kansainväliseltä ISS-avaruusasemalta. Google Earthin virtuaalinen karttapallo on rakennettu satelliittikuvista.
Maa kuvattuna kansainväliseltä ISS-avaruusasemalta. Google Earthin virtuaalinen karttapallo on rakennettu satelliittikuvista. (EPA/NASA)

Google on tehnyt suositun karttapallo-ohjelmansa Google Earthin teknisesti monipuolisemmasta ammattilaisversio Google Earth Prosta ilmaisen. Ohjelman voi ladata rekisteröitymällä Googlen sivuilla.
Kyseessä ei ole mikään heppoinen hinnanalennus, sillä Pro-version hinta oli aiemmin 399 dollaria eli mojovat 353 euroa vuodessa.
 
Google Earth Pro käyttää pohjimmiltaan samoja satelliittikuvia kuin riisuttu ilmaisversiokin, mutta ohjelmana se on monipuolisempi ja soveltuu erityisesti tutkimuksiin ja muuhun ammattilaiskäyttöön. Riisutusta Google Earthista puuttuvia Pro:n ominaisuuksia on muun muassa mahdollisuus tulostaa korkearesoluutioisia kuvia.
Pro-version satelliittikuvien resoluutio on myös riisuttua versiota korkeampi. Voit katsoa tämän linkin takaa, millaista tietokonetta Google suosittelee Google Earthin käyttäjälle.
Google tiedotti uudistuksesta perjantaina virallisessa blogissaan. Yhtiön yllätyksestä kertoi mediassa ensimmäisenä Forbes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti