Bennu on kunnon kokoinen kivenmötikkä. Se on halkaisijaltaan noin 500 metriä ja painaa 80 miljardia kiloa. Bennu kiertää Aurinkoa noin 100 000 kilometrin tuntivauhdilla.
Tällä hetkellä Bennu on kaukana Maasta, mutta vuonna 2135 se tulee jälleen lähelle.
Niin lähelle, että Nasan on tehnyt suunnitelman sen varalle, että se uhkaisi törmätä Maahan.
Maahan on pudonnut asteroideja tasaiseen tahtiin viimeisten 4,6 miljardin vuoden aikana. 66 miljoonaa vuotta sitten Maahan mötkähti 10 kilometriä halkaisijaltaan oleva asteroidi,
jota syytetään dinosaurusten katoamisesta.
2013 Tšeljabinskin alueella Venäjällä tapahtui asteroidiräjähdys 30-50 kilometrin korkeudessa. Asteroidi oli halkaisijaltaan "vain" 15-17 metriä, mutta sen räjähdyksessä vapautui energiaa määrä, joka vastaa noin 30:tä Hiroshimaan pudotettua atomipommia.
Ei ihme, että huomattavasti suurempi Bennu huolestuttaa.
"Iskijä" tuhoaa asteroidin
Bennun ja muiden asteroidien varalle on suunnitelma. Nasa on kehittämässä ydinlatausta kuljettavaa avaruusalusta, joka voisi joko tuhota Maata uhkaavan asteroidin tai muuttaa sen rataa niin, että se ei iskeytyisi Maahan.
Alus on nimeltään Hypervelocity Asteroid Mitigation Mission for Emergency Response (HAMMER). Sitä kutsutaan myös nimellä "iskijä". Se on painava alus, joka törmäytetään asteroidiin.
- Jos asteroidi on tarpeeksi pieni ja huomaamme sen ajoissa, voimme tuhota sen "iskijällä", kertoo ohjelmassa mukana oleva fyysikko David Dearborn.
- Jos sen sijaan kyseessä on isompi asteroidi, käytämme ydinräjäytettä, kertoo Dearborn.
Vaikka suunnitelmat ovat olemassa, se ei tarkoita että iskijää koskaan rakennetaan.
Bennun tulevaan rataan vaikuttaa muun muassa Saturnuksen vetovoima.
Bennun rataan vaikuttaa muun muassa Saturnuksen vetovoima. 
Tiedossa on 73 maata mahdollisesti uhkaavaa asteroidia
Nasan Maan läheltä kulkevien kohteiden tutkimuskeskus on listannut 73 asteroidia, jotka voivat olla vaaraksi maapallolle. Asteroidien tarkkoja ratoja on vaikea laskea, koska niihin vaikuttavat monet asiat, kuten aurinkotuuli ja muiden taivaankappaleiden vetovoima.
Läheskään kaikki maapalloa mahdollisesti uhkaavia asteroideja ei ole löydetty.
Tähtitieteilijöiden mukaan vain noin kolmannes on tällä hetkellä tiedossa.