16 elokuuta, 2018

Kosmos 2521 - satelliitti huolestuttaa USA:ta

Amerikkalaiset arvelevat, että Venäjän huippusalainen Kosmos 2521 -satelliitti on jonkinlainen uudentyyppinen ase.




















Amerikkalaiset arvelevat, että Venäjän huippusalainen Kosmos 2521 -satelliitti on jonkinlainen uudentyyppinen ase.
Se on pieni. Se on ketterä. Se voi pistää maailman talouden polvilleen.


Venäjä ampui viime vuoden lokakuussa avaruuteen huippusalaisen Kosmos 2521 satelliitin, joka Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan "käyttäytyy hyvin oudosti". Pitkään se pysytteli melko staattisesti paikallaan radallaan, mutta nyt se on alkanut liikkua, joskus nopeastikin.

- Emme ole nähneet mitään vastaavaa aikaisemmin. Satelliitti käyttäytyy radallaan eri lailla kuin mikään muu tarkkailusatelliitti, kertoi USA:n aseriisunnasta vastaava apulaisulkoministeri Yleem Poblete uutistoimisto Reutersille Sveitsissä järjestetyssä YK:n aseriisuntakonferenssissa.
Poblete kertoi, että on mahdotonta sanoa, onko satelliitissa aseita. Sen liikkeet viittaavat Pobloten mukaan siihen, että Kosmos 2521 saattaisi olla muiden satelliittien tuhoamiseen tarkoitettu tappajasatelliitti.
Maailman talous on hyvin riippuvainen satelliiteista. Niiden avulla toimii internet, GPS-paikannus, televisio, puhelimet...
- Venäläisten aikomukset tämän satelliitin kanssa ovat epäselviä ja se on meistä erittäin huolestuttavaa, sanoi Poblete.
Voit seurata Kosmos 2521-satelliitin rataa reaaliajassa tästä linkistä.
Taiteilijan näkemys siitä, miten satelliitista käsin voitaisiin aiheuttaa tuhoa Maan päällä.
Taiteilijan näkemys siitä, miten satelliitista käsin voitaisiin aiheuttaa tuhoa Maan päällä.
Taiteilijan näkemys, miten satelliitista käsin voitaisiin aiheuttaa tuhoa Maan päällä.

Avaruudesta tulossa uusi rintama

Venäjän avaruusvoimien komentaja kertoi hiljattain, että maa kehittää uusia avaruusaseiden prototyyppejä.
BBC:n haastattelema avaruusaseiden asiantuntija Alexandra Stickings kertoo, että avaruudessa ei voida käyttää perinteisiä ammuksia laukovia aseita, koska niiden jäljiltä avaruuteen jäisi kiertelemään paljon romua.
- Uudet asejärjestelmät voisivat käyttää esimerkiksi lasereita tai mikroaaltoja, jotka saisivat vastapuolen satelliitit toimimattomiksi ilman, että niitä tarvitsee tuhota, sanoo Stickings.
Venäläinen korkea-arvoinen diplomaatti Alexander Deinenko sanoo, että USA:n epäilykset sen uudesta satelliitista ovat perusteettomia ja vainoharhaisia. Hän ei kuitenkaan kertonut mitä Kosmos 2521 tekee.
Avaruudesta on tulossa yhä enemmän sotilaallista aluetta. USA:n presidentti Donald Trump kertoi hiljattain, että hän on päättänyt perustaa asevoimiin kuudennen haaran, nimeltään Space Force, avaruusvoimat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti