19 syyskuuta, 2020

Teoriassa musta aukko voi olla madonreiän, kosmisen oikotien alkupiste.

 

Madonreikä on hypoteettinen aika-avaruuden topologinen ominaisuus. 

Yksinkertaisesti ilmaistuna kyse on mustan aukon suomasta ”oikopolusta”; madonreikä mahdollistaisi valoa nopeamman siirtymisen kahden toisistaan kaukana olevan pisteen välillä. Madonreiällä on ainakin kaksi suuta, jotka yhtyvät yhteen tunneliin. Madonreiät ovat itse asiassa reikiä universumissa ja portti neljänteen ulottuvuuteen.

 Neljäs ulottuvuus ei oikeastaan ole mitään, mitä voimme edes kuvailla, koska meidän aivomme eivät pysty mallintamaan puhdasta abstraktiota, joten emme voi mitenkään oikeasti kuvailla tuota aika-avaruusjatkumon ominaisuutta, kuin että se on kuin hissi, jonka avulla voimme ohittaa kolmiulotteisen avaruuden asettamat rajoitukset, kuten hissi ohittaa kerrokset talossa. 
Tuo äärimmäinen ilmiö voi joskus avata meille tien universumiin. Ja tuon madonreiän me voimme teoriassa luoda vaikka supervoimakkaan magneettikentän avulla, joka muodostaa tarvittavan energian, että kappale ikään kuin syöksyy läpi universumin. Ilmiötä kutsutaan nimellä “Säieteoria”, mutta voidaksemme käyttää tuota ihmisen luomaa mustaa aukkoa oikeasti avaruusmatkaan, pitäisi meidän luoda sellainen madonreikä, että se olisi tarpeeksi suuri sekä stabiili, jotta meidän aluksemme voisivat lentää sen läpi toiseen tähtijärjestelmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti