19 elokuuta, 2021

Kiina aikoo lähettää ensimmäisen miehitetyn lennon Marsiin vuonna 2033

Kiinan ensimmäinen mönkijä Marsissa, Zhurong, otti kuvan itsestään ja laskeutujasta planeetan pinnalla. Mönkijän on tarkoitus kartoittaa muun muassa Marsin geologiaa ja mineraaleja. 

Ennen miehitettyjen lentojen alkamista Kiina lähettää robotteja Marsiin tutkimaan sopivaa sijaintia tukikohdalle ja rakentamaan järjestelmiä, joilla planeetan ominaisuuksia voidaan tutkia. Ihmisten asuminen Marsissa vaatii sitä, että paikan päällä pystyttäisiin käyttämään mahdollisesti pinnan alla kulkevaa vettä sekä muodostamaan happea ja sähköä. Vuoteen 2030 mennessä miehittämätön avaruuslento käy keräämässä Marsin maaperästä näytteitä kehitystyötä varten. Lisäksi Kiinan on kehitettävä teknologiaa, jonka avulla astronautit saadaan lennätettyä takaisin Maapallolle.

Wangin mukaan avaruuslentojen täytyisi hyödyntää energiaa, jota vapautuu ydinreaktioista ja muuttaa se lämmöksi ja sähköksi, jotta matkustusaikaa saadaan lyhennettyä. Kiina haluaisi saada edestakaisen matkan tehtyä ”muutamassa sadassa päivässä”. Tällä hetkellä yhdensuuntainen matka kestää noin 150–300 päivää. 

Kiina suunnittelee lisäksi tukikohdan perustamista Kuun etelänavallesekä tutkimusmatkoja asteroideille ja Jupiteriin arviolta vuonna 2030.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti