26 elokuuta, 2013

Olemme törmäyskurssilla !

Milky Way ja Andromeda galaksien törmäys 
sysää Auringon 26 000 - 160 000  valovuoden
päähän "galaktiseen Siperiaan".

Andromedasta ja Linnunradasta tulee yhteinen galaksi, jossa 
tähdet ja planeetat sinkoilevat uusille paikoille.



Andromedan galaksi Swift-teleskoopin kuvaamana. Andromedan galaksi Swift- teleskoopin kuvaamana. 
Aurinkokunta saa kyytiä neljän miljardin vuoden päästä, kun Andromedan galaksi törmää Linnunrataan. Tutkijat ovat asiastaan varmoja tutkittuaan avaruusteleskooppi Hubblen havaintoja kahdeksan vuoden ajalta.                     
                               Andromeda on Linnunradan naapurigalaksi. Nyt sinne on matkaa 2,5 miljoonaa valovuotta, mutta yhdysvaltalaisten astronomien mukaan se hivuttautuu väistämättä päin Linnunrataa.
Jo vuosikymmenten ajan on tiedetty, että Andromeda lähenee Linnunrataa 110 km sekuntivauhtia. Sen sijaan ei ole ollut varmaa, seuraako siitä törmäys, vai ohittavatko galaksit toisensa "hiuksenhienosti".
Koska galaksien tähdet ovat varsin harvassa, ne ja niiden planeetat - myös Aurinko ja Maa - jäävät tutkijoiden mukaan ehjiksi.  Aurinko kuitenkin sinkoutuu nykyiseltä paikaltaan 26 000 valovuoden päähän, ellei jopa "galaktiseen Siperiaan" 160 000 valovuoden päähän nykysijoiltaan, sanovat Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan tutkijat Roeland van der Marel ja Sangmo Tony Sohn. 


 
PS.  G1 eli Mayal II sijaitsee vain 170 000 valovuoden päässä emägalaksistaan Andromedasta ja sen keskuksessa on arviolta aurinkoa 20 000 kertaa massiivisempi MUSTA  AUKKO !!!
Oletettavissa on, että aikanaan Milky Wayn, Andromedan ja Mayal II mustat aukot integroituvat ja meidänkin "pölymme" siirtyy sinne...?    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti