06 marraskuuta, 2013

Peliuniversumin knowhow on Suomessa huikealla tasolla !

Jälleen iso sijoitus suomalaiseen pelifirmaan


Petri Järvilehdon Seriously Digital Entertainment sai USA:sta ja Tanskasta 1,75 miljoonan euron rahoituksen. 

Suomalaisen pelibisneksen pioneereihin lukeutuvan Petri Järvilehdon uusi yritys Seriously Digital Entertainment Oy on saanut mittavan pääomasijoituksen.
Yhdysvaltalainen Upfront Ventures ja tanskalainen Sunstone Capital sijoittavat yhtiöön yhteensä 2,35 miljoonaa dollaria eli noin 1,75 miljoonaa euroa.

Rahoituspaketti julkaistiin viime yönä Suomen aikaa Kaliforniassa. Kyseessä on yksi suurimpia suomalaiseen peliyritykseen tehtyjä siemenvaiheen ulkomaisia pääomasijoituksia.
Järvilehto perusti Seriouslyn viime elokuussa yhdessä toisen pelialan veteraanin Andrew Stalbown kanssa. Järvilehto on yksi peliyhtiö Remedynperustajista ja hän on edelleen yrityksen hallituksessa. Hän on toiminut myösRovio Entertainmentin pelitoiminnoista vastaavana johtajana.
Stalbow puolestaan työskenteli aikaisemmin Roviossa strategisista partnereista vastaavana johtajana. Tätä ennen hän pyöritti viihdejätti 20th Century Foxin mobiilitoimintoja. Hän tuotteisti yhtiön elokuvia ja tv-sarjoja mobiilialustoille.
Petri Järvilehdon mukaan Seriously aikoo koota nyt saadun rahoituksen turvin huipputason ammattilaisista koostuvan tiimin, joka ryhtyy suunnittelemaan ja toteuttamaan mobiilipelejä Applen iOS sekä Android -käyttöjärjestelmien älypuhelimille ja tableteille. Ensimmäinen tuote on tarkoitus saada markkinoille vuoden 2014 aikana.
”Tämä on upea näytön paikka, johon sisältyy myös paljon vastuuta.”Hän kertoo, että tuotekehitys on jo käynnissä, mutta nyt solmittu rahoituspaketti kiihdyttää yrityksen toiminnan uudelle tasolle.
”Aiomme koota maailman parhaat tekijät, joiden kanssa tuomme oman näkemyksemme ja rakennamme oman peliuniversumin.  Suurin osa tiimistä tulee koostumaan suomalaisista ammattilaisista, sillä täällä on maailman paras pelialan asiantuntemus. Osaaminen on Suomessa aivan huikealla tasolla”, Järvilehto kehuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti