23 heinäkuuta, 2015

Kepler-teleskooppi löysi maapallon serkun!



Nasa kertoi hetki sitten lähettämässään tiedotteessa,
että sen Kepler-teleskooppi on löytänyt maan kaltaisen planeetan.

Nasan mukaan nyt löydetty planeetta on maapallon serkku - ja "yksi askel lähempänä maapallo 2.0:n löytymistä". (NASA/JPL-CALTECH/T. PYLE)

 

Tieto on historiallinen, sillä yksi tutkijoiden suurista haaveista on nimenomaan ollut löytää planeetta, jossa olisi maan kaltaista elämää.
Nasa kertoo tiedotteessaan, että kyseessä on ensimmäinen maankaltainen planeetta, joka kiertää samanlaista aurinkoa kuin oma maapallomme.
Se myös kiertää aurinkoaan lähes yhtä lähellä - vain 5 prosenttia kauempana - kuin maapallo auringosta.
- 20 vuotta sen jälkeen, kun saimme havainnon, että myös muut auringot toimivat isäntänä planeetoille, Kepler-teleskooppi on löytänyt planeetan ja tähden, jotka lähimmin muistuttavat aurinkoa ja maata, Nasan John Grunsfeld kertoo tiedotteessa.
- Tämä jännittävä havainto tuo meidät yhden askeleen lähemmäs löytää maapallo 2.0:n, Grunsfeld jatkoi.Kepler-teleskooppi etsii aurinkokuntamme ulkopuolisia eksoplaneettoja.
Teleskoopin löydös sijaitsee 1 400 valovuoden päässä maasta.
 
Nasan mukaan nyt löydetty eksoplaneetta on vanhempi ja suurempi serkku maalle. Yhdysvaltain avaruushallinnon mukaan löytö auttaa ymmärtämään "maapalloa muuttuvassa toimintaympäristössä".
Nasa myös muistuttaa tiedotteessaan, että nyt löydetty eksoplaneetta on vanhempi kuin maapallo.
Kepler-452:ksi nimetty löytö on 60 prosenttia maapalloa suurempi. Aiempien tutkimusten mukaan sillä on hyvä mahdollisuus olla kiviplaneetta, mikä olisi tärkeä osoitus elämisen mahdollisuuksista planeetalla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti