29 heinäkuuta, 2015

Nokia yllätti Ozo:lla Los Angelesissa

    Tässä on uusi tuote, jonka Nokia julkisti yöllä Los Angelesissa


Uutta Ozo-kameraa tajotaan Hollywoodin studioille virtuaalitodellisuuden sisällöntuotantoon.

Ozoksi nimetty tuote on tarkoitettu ammattimaiseen sisällöntuotantoon ja julkistuspaikka viittaa siihen, että kameraa tullaan kauppaamaan Hollywoodin filmistudioille.
Los Angelesin tilaisuutta valmisteltiin Nokialla kaikessa hiljaisuudessa, mutta julkisuudessa osattiin odottaa jonkinlaista virtuaalitodellisuuteen liittyvää tuotejulkistusta. Ennakko-odotuksissa Nokian uskottiin esittelevän kuluttajatuotteen, mutta nyt julkistettu kamera on suunnattu ammattimaiseen käyttöön. Tilaisuuteen osallistuikin väkeä muun muassa Los Angelesin studioista ja tuotantoyhtiöistä.

Nokia ei julkistanut Ozon hintaa, mutta arviot liikkuvat kymmenissä tuhansissa euroissa. Tuote ei vielä ole valmis markkinoille, vaan sitä testataan ja kehitetään edelleen yhdessä viihdealan ammattilaisten kanssa. Tuotteen virallinen julkistus ajoittuu Nokian mukaan kuluvan vuoden viimeiselle neljännekselle. Silloin julkistetaan myös tarkat tekniset tiedot ja hinta. Laite valmistetaan Suomessa.
Nokian tiedotteen mukaan Ozo-kamera on ensimmäinen tuote suunnitellussa laiteportfoliossa, johon on tulossa lisää digitaaliseen mediaan kytkeytyviä tuotteita. Portfoliota kehittää Nokian Technologies –yksikkö.
”Tuomme innoissamme Ozon sisällöntuottajien maailmaan, johon määrittelemme täysin uuden kategorian virtuaalitodellisuuden tallennus- ja toistoratkaisuja”, hehkutti Nokia Technologiesin johtaja Ramzi Haidamus.
Hänen mukaansa ammattilaiset saavat Nokialta uusia edistyneitä työkaluja, joiden avulla he voivat luoda hämmästyttäviä virtuaalitodellisuuden kokemuksia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti