04 elokuuta, 2015

Matkareitti : Maa - Kuu - Maa by Buzz Aldrin

Buzz Aldrin julkisti matkalaskunsa kuulennolta




Niin kuin kenen tahansa työreissulta palaavan, myös Buzz Aldrinin täytyi tehdä matkalasku, kun hän matkasi Maasta Kuuhun ja takaisin. Tuomisetkin oli tullattava.
Matkalaskuun kirjattu matkareitti on melkoisen vaikuttava.
Matkalaskuun kirjattu matkareitti on melkoisen vaikuttava.

Entinen Nasan astronautti Buzz Aldrin oli toinen ihminen kuussa, Neil Armstrongin jälkeen. Aldrin julkaisi hiljattain matkalaskunsa Facebook-sivullaan.
Laskulle kirjattu matkareitti on vaikuttava: Cape Kennedy - Kuu - Tyyni valtameri (USS Hornet) - Havaiji - Teksas. Kulukaavakkeen täyttämisen lisäksi hän tullasi tuomisensa, jotka koostuivat pääasiassa noin 25 kilosta kuukivistä ja -pölystä.
USS Hornet poimi astronautit merestä laskeutumisen jälkeen ja kuljetti heidät Havaijille. Kuumatkaajat viettivät ensimmäiset 21 päivää maan kamaralla karanteenissa sen varalta, että he olisivat tuoneet mukanaan jonkin kosmisen taudin. Mitään vaarallista ei kuitenkaan löytynyt.
 
Karanteenista päästyään Aldrinin ja kanssamatkustajien Neil Armstrongin ja Michael Collinsin piti selvittää Havaijin tullille tuomisensa. Tullikaavakkeessa on kaikkien kolmen allekirjoitus. Mitään tullimaksua heiltä ei kuukivistä peritty.
Aldrinin julkaisemien asiakirjojen mukaan hänelle maksettiin kuureissulta 33,31 dollaria matkakuluja. Se tuli todennäköisesti siitä, että hän ajoi Teksasin Ellingtonin lentotukikohdasta kotiinsa omalla autollaan.
Onneksi työnantaja vastasi myös varsinaisen avaruuslennon kustannuksista.

Lähde: Quartz

Aldrin julkaisi hiljattain matkalaskunsa Facebook-sivullaan.
Aldrin julkaisi hiljattain matkalaskunsa Facebook-sivullaan. (FACEBOOK)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti