15 kesäkuuta, 2019

Uskomaton löytö: Snoopy löytyi


















Apollo 10 -lennon kuumoduuli Snoopy havaittiin Aurinkoa kiertävällä radalla.

Apollo 10 -lennon kuumoduuli on saattanut löytyä avaruudesta 50 vuoden jälkeen. ScienceAlertin mukaan astronomit ovat 98-prosenttisen varmoja löydöstään.

Todennäköisyyden kuumoduulin löytymisestä on arvioitu olleen noin 1:235 000 000, mutta astronomit sanovat olevansa ”98-prosenttisen varmoja” löydöstään.

Toukokuun 1969 lento oli Apollo 11:n kenraaliharjoitus. Komentomoduuli ”Charlie Brown” palasi aikoinaan miehistöineen Maahan, mutta kuumoduuli ”Snoopy” jäi Aurinkoa kiertävälle radalle.
Amatööriastronomi Nick Howesin johtama ryhmä on etsinyt kuumoduulia vuodesta 2011 lähtien. Astronomit, vapaaehtoiset ja opiskelijat ovat joutuneet käymään läpi valtavan määrän teleskooppidataa, sillä etsintäalue on ollut valtava.


Siitä ei ole vieläkään täyttä varmuutta, onko kyseessä todella Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto Nasan kadonnut kuumoduuli, joka ei koskaan käynyt Kuun pinnalla.
– Niin kauan emme voi olla varmoja, kunnes joku pääsee todella lähelle sitä ja saa yksityiskohtaisen tutkaprofiilin, Howes sanoi Cheltenhamin tiedefestivaalilla Skyn mukaan.
Seuraavan kerran ”Snoopy” on lähellä Maata 18 vuoden kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti