15 lokakuuta, 2019

Marsissa ON jonkinlaista elämää

Punainen planeetta on kiehtonut ihmisiä aina. Nasan entisen päätutkijan mukaan on jo kertaalleen kiistatta osoitettu, että planeetalla on jonkinlaista elämää.






























Punainen planeetta on kiehtonut ihmisiä aina. Nasan entisen päätutkijan mukaan on jo kertaalleen kiistatta osoitettu, että planeetalla on jonkinlaista elämää. NASA


Nasa löysi merkkejä elämästä Marsista jo vuonna 1976, väittää Nasan entinen tutkija Gilbert Levin artikkelissa, joka on julkaistu Scientific American-lehdessä.
Levin oli päätutkijana Nasan Viking-ohjelmassa. Viking 1 ja Viking 2 laukaistiin kohti Marsia vuonna 1975. Seuraavana vuonna Marsin kiertoradalle jääneistä satelliiteista lähti kaksi laskeutujaa punaisen planeetan pinnalle. 
Niissä oli kummassakin minilaboratorio, joiden tehtävänä oli tutkia maaperänäytteissä olevia elämän merkkejä. Levinen mukaan niitä löydettiin.

Jokin ”söi” ravinteet

Kokeessa Marsin pinnasta otettuihin maaperänäytteisiin sijoitettiin ravinteita. 
Jos näytteissä olisi elämää, ne käyttäisivät ”ruoan” ja niiden aineenvaihdunnasta jäisi kaasumuotoisia jälkiä, jotka mittalaitteet havaitsisivat. Juuri näin kävi.
Jotta oltaisiin varmoja siitä, että kyseessä oli biologinen reaktio, testi toistettiin niin, että maaperänäyte keitettiin, jotta mahdolliset eliöt kuolisivat. 
Kun kuumennettuihin näytteisiin johdettiin ravinteita, mitään aineenvaihduntaa ei enää havaittu.
Testit toistettiin useita kertoja ja tulos oli aina sama. Jokin kuumentamattomissa näytteissä ”söi” ravinteita, mutta kuumennetuissa ”tapetuissa” näytteissä näin ei tapahtunut.
Jostain syystä Nasa ei kuitenkaan hyväksynyt näitä tuloksia eikä niitä koskaan julkistettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti