18 maaliskuuta, 2019

Valtava tulipallo räjähti Maan ilmakehässä joulukuussa!

Maahan putoavat isot meteorit tai asteroidit voisivat aiheuttaa valtavaa tuhoa. Taiteilijan näkemys meteorista Maan ilmakehässä.




















Meteoriräjähdys oli suurin sitten Tšeljabinskin meteoriräjähdyksen, joka tapahtui 15. helmikuuta 2013 Venäjällä Uralin alueella sijaitsevan Tšeljabinskin kaupungin lähistöllä.

Joulukuun räjähdystä ei juurikaan huomattu, koska se tapahtui Beringin meren yläpuolella Kamtšatkan niemimaan edustalla. Räjähdys vastasi energiamäärältään noin kymmentä Hiroshimassa räjäytettyä atomipommia.

Tämän suuruinen räjähdys tapahtuu vain noin 2-3 kertaa vuosisadassa, kertoo Nasa.


Sotilassatelliitit rekisteröivät


Meteoriräjähdys tai oikeammin asteroidiräjähdys tapahtui 18. joulukuuta, kun asteroidi tuli maan ilmakehään noin 32 kilometrin sekuntinopeudella. Se räjähti 26 kilometrin korkeudessa

– Räjähdyksen energia oli noin 40 prosenttia Tšeljabinskin räjähdyksen energiasta. Mutta se tapahtui Beringin meren yläpuolella, joten se ei päätynyt uutisiin, kertoo Kelly Fast BBC:lle. 
Hän työskentelee Nasassa monitoroimassa läheltä Maata kulkevia objekteja.
Sotilassatelliitit kuitenkin rekisteröivät räjähdyksen.


”Ongelmat, joilla ei ole passia”

Nasa on saanut Yhdysvaltojen kongressilta tehtäväksi löytää yli 140 metriä läpimitaltaan olevat asteroidit, jotka saattaisivat päätyä maahan. Tällaisia avaruuskiviä kutsutaan nimellä ”ongelmat, joilla ei ole passia”.
Jos tämän kokoinen kivi törmäisi maahan, se tuhoaisi valtavia alueita. Jos Nasa tai joku muu avaruusjärjestö pystyisikin nämä kappaleet havaitsemaan ajoissa, niiden torjumiseksi ei ole olemassa mitään tekniikkaa.

Maata lähestyvien ”kivien” rata ja iskeytymispaikka pystytään kuitenkin ennakoimaan melko tarkasti. Ainoa mitä pystytään nykyään tekemään, on käynnistää massaevakuointi, jos aikaa on tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti