29 tammikuuta, 2024

Japani sai yhteyden kuulaskeutujaansa ja minimönkijä pääsi tutkimustyöhön

Japanin avaruusjärjestö Jaxan viime viikolla julkaisemassa kuvassa kuulaskeutujan päämoottori osoitti ylöspäin Kuun pinnasta.Japanin avaruusjärjestö (Jaxa) ilmoitti ylpeänä: Kuulaskeutuja on jälleen toiminnassa!

Japani on vasta viides valtio, joka on onnistunut laskeutumaan Kuuhun. Aiemmin laskeutumisessa ovat onnistuneet Yhdysvallat, Venäjä (Neuvostoliitto), Kiina ja Intia.

Järjestö kertoi onnistuneesta laskeutumisesta viime viikolla. Tosin se kertoi laskeutumisen jälkeen, että aluksen aurinkokennojen toiminnassa oli vaikeuksia. Nyt kuitenkin yhteys on palautunut Slim-nimellä kulkevaan kuulaskeutujaan.

Jaxan mukaan tieteellinen havainnointi aloitettiin välittömästi uudelleen, kun yhteys alukseen saatiin kuntoon ja sen toiminta varmistettua. Slim lähetti kuvan muun muassa kuukivestä läheltä aluksen laskeutumispaikkaa, Jaxa kertoi viestipalvelu X:ssä.

Jaxan mukaan kuulaskeutujasta irtautui onnistuneesti kaksi erillistä luotainta. Näistä toisessa on lähetin, kun taas toisen tehtävänä on pyöriä Kuun pinnalla lähettäen kuvia Maahan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti