Nasan Kuusta ottamiin kuviin ilmestyi salaperäinen esine lähellä taivaankappaleen pintaa. Avaruusjärjestön Lunar Reconnaissane Orbiter -luotaimen (LRO) ottamissa kuvissa näkyy ohut vaakasuora kappale, joka etäisesti muistuttaa lautasta.

Ufosta (unidentified flying object eli tunnistamaton lentävä esine) ei kuitenkaan ole kyse, sillä Nasa tunnisti tarkemman silmäyksen jälkeen, mistä esineestä oli kyse. Kuukuviin oli sattunut Etelä-Korealle kuuluva Danuri-luotain.

Nasa selittää, että Danuri ohitti Kuun vastakkaiseen suuntaan juuri oikealla hetkellä, kun LRO otti kuvia. Kuva on vääristynyt Danurin ja LRO:n suhteellisen suurten nopeuksien ja LRO:n kameran valotusajan takia. Tuloksena on otos, jossa eteläkorealainen luotain näyttää 10 kertaa suuremmalta kuin todellisuudessa.

– Vaikka LRO:n kameran valotusaika oli hyvin lyhty, vain 0,338 millisekuntia, Danuri näyttää silti levinneen kymmenkertaisesti vastakkaisessa kulkusuunnassa, koska kahden avaruusaluksen välinen kulkunopeus on suhteellisen suuri, Nasa selittää verkkosivuillaan.

Danuri on Etelä-Korean ensimmäinen avaruusalus Kuussa. LRO puolestaan on kiertänyt luonnollista satelliittiamme jo 15 vuoden ajan.