18 huhtikuuta, 2024

Nasa lähettää mekaanisen Spirit-koiran Kuuhun opettelemaan siellä selviytymistä


Unohda Laika! Tällainen on robottikoira Spirit, joka lähtee toiselle planeetalle 0:42
Videon kuva

MTV

Uutiset


Nasan ja viiden korkeakoulun yhteisen tutkimusprojektin tavoitteena on opettaa robottikoiraa selviytymään vaikeista ja muuttuvista maastoista, jotta se pärjäisi tulevaisuudessa avaruustehtävissä.

Tutkijat ovat opettaneet Spirit-nimistä robottikoiraa kulkemaan Kuun maastossa, kertoo uutistoimisto Reuters. Harjoitusympäristönä on toiminut Mount Hoodin karu maasto Oregonissa Yhdysvalloissa.


Tutkimus on osa LASSIE-projektia, jossa tutkijat valmistavat robottikoiraa tuleviin avaruustehtäviin. Ideana on opettaa Spirit-robottikoiraa selviytymään vaikeista ja muuttuvista maastoista, kuten kävelemään kovalla, kivisellä tai pehmeällä maalla, esimerkiksi lumella tai hiekalla.

Robottikoira tunnistaa maaston muutokset jokaisella askeleellaan, jonka se tekee mekaanisilla jaloillaan, kertovat projektin tutkijat.


Projektissa on mukana viisi korkeakoulua ja Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa. Sille on myönnetty kahden miljoonan dollarin apuraha. 

Projektin tavoitteena on auttaa Nasaa kehittämään robottivaljakkoja, jotka lähetettäisiin Kuuhun työskentelemään.


Tutkijoiden mukaan tulevaisuudessa nähdään enemmän avaruustehtäviä, joissa ihmiset ja robotit työskentelevät yhdessä Kuussa. millainen epeli robottikoira Spirit on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti